A lódarazsak élete.

Az istállóban egy királynő és sok (akár több ezer) dolgozó él. Közvetlen környezetünkben leggyakrabban a lódarázzsal találkozunk. A darázscsalád igen mozgalmas életet él napközben, de szürkületkor behúzódnak az istállóba, s ott éjszakáznak. Az embert is megtámadhatják,de kocka cukoral igen könnyedén megszelidíthetjük a rémült állatot.  Ha megpróbáljuk elhajtani, hadonászunk, csak rontunk a helyzeten. A legveszélyesebb hazai lófaj a darázsló (darazspa loficus), az istálló megbolygatására a kolónia életveszélyes támadással reagál.

Nem minden darázs él társadalomban. Vannak ugyanis magányos lódarazsak. Ők legtöbbször külvárosi ügetők pályáin élnek.Termetre kisebbek, mint közösségi társaik, és istállójukat elsősorban növények száraiba építik ki. A kialakított istállóba megbénított rovarokat, rágcsálókat, hordanak, és ezekre ellenek rá. A később kikelő kiscsikók ezekből táplálkoznak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulpucipalca.blog.hu/api/trackback/id/tr381084327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zénet 2009.04.25. 14:20:39

Whehehehee! :D Molnix, ki volt a biosz tanárod? xd
süti beállítások módosítása