Társadalomtan

Ez a bejegyzés némileg komolyabb,a Fülpucitól némileg eltérőbb témavonallal foglalkozik. Magyarországon válság van,mondja mindenki. Nincs több jólét(nem mintha eddig lett volna), nincs több hitelből élés, nincs több Győzike-show.Igazság szerint mindenki,aki valamelyest foglalkozik szociológiával,előre sejthette,hogy előbb-utóbb ez lesz.Most aztán szépen előkerülnek az eddig asztal alá,vagy szélsőségeseknek sepert kérdések. Előjön a kissebbségügy,a 20 éve megállítatlanul folyó lopások sorozata,a kozmetikázott adatok tömkelege, ésatöbbi. Hirtelen a szélsőséges már inkább realista a médiának, a közembernek meg tökmindegy,mi nem élünk a Rózsadomb-dimenzióban.
A válság hatására, vagy amellett lemondott Gyurcsány is.Lett helyette Libajnai. A magyar pedig jó szokásához méltón tűr, és petíciókat ír.Az országunk meg úgy hullik darabokra, mint Gesztesi Péter házassága.

Az oktatás érzi meg először a véget.Pár napja olvastam,hogy az óvodák már bújtatni kénytelenek a gyerekeket,mert megbírságolják őket a túl sok gyerek miatt.Mi ez,ha nem népírtás?Emellé nézzük meg a felvételi rendszert: kötelezően első helyen a halmozottan hátrányos helyzetűek-munkanélküli,alulképzett apuka,anyuka,nagycsalád.Utánuk a szimplán hátrányos helyzetűek,a Kádár-kor szakmunkásöröksége.Ezen két körre,ha a rendezett egzisztencia nem is,de a sok szabadidő mindenképp jellemző.Ha még van hely,ezután jöhet a dolgozó réteg.Aki pedig nem fér be,mehet egyházi vagy méregdrága alapítványi óvodába,ahol a féléves felvigyázás díja eléri az átlagkereset felét.Arról nem is beszélve,hogy az állami óvodák nagy része,a hiányos nevelési eredményekkel érkező gyerekek hathatós közreműködésével nevelésre alkalmatlanná válik. Hála Hiller úrnak, a központi vizsgák már a szűrésre is alkalmatlanok, az ideit egy másodikos diák sikeresre írhatta volna. Lassan tiszta Amerika leszünk, azaz a lakosság átlagIQ-ja eléri a 80-at.

Ennek egyenes folyamodványaként az iskolai erőszak dühöng,a tanároknak lassan pedig kijár a tíz órai kávé mellé az automata fegyver.Persze könnyen beszélek én, hisz már nem vagyok része az (sz)o(p)ktatás ezen vállfajainak.De amikor belegondolok, hogy a gyermekem egy nap részese lesz az esélyegyenlő(tlen)ség eme művészetének, elfog a félelem.

A másik kérdéskör az egészségügyé, ahol az eszközök átlagéletkora az AC Milan futballcsapatáét idézi, a háziorvosok 85%-a pedig korosztályilag már közelebb áll a koporsóhoz, mint a diplomához.Jóval közelebb.Aki fiatal és orvos(és jó a segge) elmegy külföldre, nekünk meg itt marad a szakma nyelvet nem beszélő részlege, valamint az idezúdult arab,néger és keleti orvosok tömkelege.Persze könnyen beszélnek a hippik, illetve a valamiért nagyon népszerű balszárnyosok arról, hogy színes társadalom, amikor elfelejtik azt, hogy bizonyos országok normarendszere erősen eltér a miénktől. Példának okáért az arab fogászok nem alkalmaznak érzéstelenítést...
 

Szó, mi szó, lassan időszerű lesz a bakancs viselése mindenkinek. Vagy harcolni benne, vagy elmenni benne,de valamit tenni kell benne.Utóbbi mondatom nem utal a skinhead szubkultúra népszerűsítésére-a bakancs kizárólag túrabakancsként jelent meg. Annak a világnak, amelyet globalizáltnak nevezünk, menthetetlenül vége van.

//A Fülpucipálca teljes szerkesztőségének álláspontját a fent közölt cikk nem feltétlen tükrözi,de a véleményszabadság jogát fenntartjuk//
 

Címkék: komolyabb

A bejegyzés trackback címe:

https://fulpucipalca.blog.hu/api/trackback/id/tr321086003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása