Az alkohol áldásos hatása

Közeledik a szilveszter és ezzel együtt a féktelen piálás időszaka. Mindenki az új évre készül és búcsúztatja a régit, na meg óriási mennyiségű alkohollal tölti fel szervezetét. Az alkohol káros hatásiról megannyi cikket olvashattok különböző portálokon, de kevés olyan hír röppen fel ami annak áldásos tevékenységéről írna. Íme egy ilyen, amit még a gimanzista évek alatt hallottam drága egytemünk fizikus halgatóitól!

 

 

A gnúcsorda elmélet.

Egyes elméletek szerint az alkohol öl, butít és nyomorba dönt. Ezt megcáfolandó tekintsünk a probléma mélyére! A két ellentétes fél aminek konfrontációja a közmondást alkotta az Agy (avagy annak sejtjei) és az Alkohol. Mivel nem vagyok biokémikus ezért egy egyszerű példán keresztül szemléltetem a teóriát: tekintsük a koponyánkat belülről feszítő matéria (agy) sejtjeit egy afrikában őshonos növényevő állat, a gnú, csordájának.

Minden egyes állat egy az agyban található sejtet szimbolizál. Másrészről, tekintsük az alkoholt egy szintén őshonos afrikai ragadozónak, az oroszlánnak. A példa találó, hiszen az oroszlánok kedvenc zsákmánya a gnú, ahogyan az alkohol is agysejtjeinkre van legnagyobb befolyással.
A gnúcsorda békésen legelget az afrikai hortobányon amit az őslakosok szavannaként ismernek, miközben éhes ragadozóink lesben cserkészik be őket. Amikor a támadás megindul, a csorda menekülni kezd. A csorda átlagsebessége megegyezik a leglassabb állat sebességével.Ideális esetben az oroszlánok sebessége állandó.
Az oroszlánok elkapnak egy gnút és felfalják. Ámde az oroszlánok mindíg a leglassabb, beteg egyedeket érik utól, így a gyorsabb, életerősebb gnúk életben maradnak. Ha ezen a gondolaton indulunk tovább, a gnúcsorda az őket üldöző oroszlánok hathatós segítségével, megfogyva bár, de egyre gyorsabban mozog, így az oroszlánok egy idő után hoppon maradnak mivel nem tudják utólérni a szupergyors veterán gnúkat.
Ha ezt visszavezetjük az agysejtek problémájára, láthatjuk, hogy az alkohol nem hogy butít, de bizonyos mennyiség elfogyasztása után élesebb és gyorsabb gondolkodást biztosít. Az ezt felismerő, kevés, de gyors agysejtel rendelkező szuperhumán csillagharcosok közül látható egy ezen a képen:


Figyelem! A látszat csal! Ő itt hiperinteligens!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulpucipalca.blog.hu/api/trackback/id/tr271625728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása